Povídky a příhody ze zadního domu - Frank, Anne, 1929-1945 (Delfín (Triáda), 2020)
Po nástupu Hitlera k moci emigrovala Anne Franková s rodiči z Německa do Amsterodamu, kde se rodina skrývala před pronásledováním Židů v zadní části domu, který patřil otcově firmě. Zde si Anne psala deník a vymyšlené příběhy.