Důvěrná zpráva o Karlu Hynku Máchovi - Ivanov, Miroslav, 1929-1999 (Universum (Euromedia Group), 2021)
Autor populárním způsobem ve 13 kapitolách vypráví o posledních dnech Máchova života na základě zjištěných faktů i vlastního bádání.