Paranoia : šílenství, které píše dějiny - Zoja, Luigi, 1943- (Střed (Prostor), 2024)
V knize líčí autor paranoiu jako individuální poruchu, která se stává kolektivní. Vysvětluje duševní poruchu prostřednictvím historické perspektivy a spojuje ji s analýzou, která se přesouvá ze sféry psychopatologie do sféry účinků, které vyvolává.