Obálka E-book preview:

PDF

ePub
Pro půjčování­ e-knih musí­te být přihlášeni.

Břišani /

Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše - říše v našem břiše. Čtenáři se společně s...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Mothejzíková, Kristýna, 1980- (Autor)
Médium: E-kniha Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: (Praha Vyšehrad 2020
Vydání:Vydání první
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
LEADER 02138nam a2200217 i 4500
001 KN4203200005701924
005 20211002011623.0
008 201008s2020 xr |||||||||||||||||cze d
020 |a 978-80-760-1310-0 
040 |a PIG501  |b cze  |e rda 
100 1 |a Mothejzíková, Kristýna,  |d 1980-  |7 ola2016922444  |4 aut  |9 42487 
245 0 |a Břišani /  |c Kristýna Mothejzíková 
250 |a Vydání první 
260 |b Vyšehrad  |c 2020  |a (Praha 
300 |a 142 stran :  |b 21 cm +  |e ilustrace 
520 |a Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše - říše v našem břiše. Čtenáři se společně s Tomíkem a Luckou dozvídají o tom, jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Jakou roli v tom hrají Břišani - breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a "nekrmit" moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, jak je to s masem, mlékem, zeleninou a se sladkostmi? Formou hravého příběhu se dozvíme mnoho zajímavých souvislostí o tzv. mikrobiomu - obyvatelstvu našich střev, které má podle nejnovějších výzkumů ohromný vliv na naše zdraví a imunitu. Kristýna Mothejzíková (* 1980) je původní profesí biolog-genetik, intenzivně se zajímá o mikrobiom a souvislosti se zdravím a s jídlem. Vyzkoušela bezpočet dietních pokusů, jak zlepšit svůj zdravotní stav. Její osobní poznatky korespondují s prastarým poznáním i nejnovějšími výzkumy: každému dělá dobře něco jiného, základem jsou ale kvalitní potraviny a péče o střevní mikrobiom. Více než deset let se věnuje počítačové grafice a ilustracím. 
653 |a knihy pro rodiče  |a strava  |a jídlo  |a trávení  |a mikrobiom 
910 |a PIG501 
942 |c KN  |6 _ 
999 |c 48283  |d 48283 
993 |0 0  |1 420320126567  |4 0  |6 M_61  |7 0  |9 53819  |a 211.00  |b 0  |c 126567  |d 2020-10-08  |e 0  |f M  |g M 61  |h 299.00  |i Team Business  |l M  |r 2024-07-08  |t 7  |w 2021-10-02  |y KN