Kuchařka první republiky /

Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby - Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehde...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Rákosníková, Jitka (Autor), Všetíčková, Eva (Autor)
Další autoři: Hrbková, Alena (Fotograf)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Praha : Smart Press, 2015
Vydání:Vydání první
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
LEADER 02329nam a2200301 4500
001 KN4203200000112083
005 20211002004724.0
008 150727s2015 xr |||||||||||||||||cze d
020 |a 978-80-87049-73-0 :  |c 499.00 Kč 
040 |a PIG501  |b cze 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641  |2 h 
100 1 |a Rákosníková, Jitka  |7 pna2006337954  |4 aut  |9 24182 
245 1 0 |a Kuchařka první republiky /  |c Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ; fotografie Alena Hrbková 
250 |a Vydání první 
260 |a Praha :  |b Smart Press,  |c 2015 
300 |a 215 stran :  |b barevné ilustrace ;  |c 25 cm 
500 |a Obálkový podnázev: z dělnického Žižkova až do kuchyně filmových hvězd 
520 2 |a Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby - Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací. V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková budou věnovat běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši. Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou 
650 0 7 |a jídla  |2 czenas  |9 22591 
653 |a kuchařky 
655 7 |a kuchařské recepty  |2 czenas  |9 20936 
700 1 |a Všetíčková, Eva  |7 hka2010574620  |4 aut  |9 34528 
700 1 |a Hrbková, Alena  |4 pht  |9 24903 
910 |a PIG501 
942 |c KN  |6 _ 
999 |c 41028  |d 41028 
993 |0 0  |1 420320113591  |4 0  |6 641642_  |7 0  |9 45341  |a 359.28  |b 0  |c 113591  |d 2015-07-27  |e 1  |f DOSP  |g 641/642  |h 499.00  |i OPA   |l DOSP  |m 1  |r 2024-07-29  |s 2022-01-12  |t 5  |w 2021-10-02  |y KN