Kuchařka první republiky /
Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby - Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehde...
Uloženo v:
Hlavní autoři: | , |
---|---|
Další autoři: | |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Czech |
Vydáno: |
Praha :
Smart Press,
2015
|
Vydání: | Vydání první |
Témata: | |
Tagy: |
Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
|
LEADER | 02329nam a2200301 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | KN4203200000112083 | ||
005 | 20211002004724.0 | ||
008 | 150727s2015 xr |||||||||||||||||cze d | ||
020 | |a 978-80-87049-73-0 : |c 499.00 Kč | ||
040 | |a PIG501 |b cze | ||
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |2 Konspekt |9 19 | |
080 | |a 641 |2 h | ||
100 | 1 | |a Rákosníková, Jitka |7 pna2006337954 |4 aut |9 24182 | |
245 | 1 | 0 | |a Kuchařka první republiky / |c Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ; fotografie Alena Hrbková |
250 | |a Vydání první | ||
260 | |a Praha : |b Smart Press, |c 2015 | ||
300 | |a 215 stran : |b barevné ilustrace ; |c 25 cm | ||
500 | |a Obálkový podnázev: z dělnického Žižkova až do kuchyně filmových hvězd | ||
520 | 2 | |a Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby - Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací. V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková budou věnovat běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši. Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou | |
650 | 0 | 7 | |a jídla |2 czenas |9 22591 |
653 | |a kuchařky | ||
655 | 7 | |a kuchařské recepty |2 czenas |9 20936 | |
700 | 1 | |a Všetíčková, Eva |7 hka2010574620 |4 aut |9 34528 | |
700 | 1 | |a Hrbková, Alena |4 pht |9 24903 | |
910 | |a PIG501 | ||
942 | |c KN |6 _ | ||
999 | |c 41028 |d 41028 | ||
993 | |0 0 |1 420320113591 |4 0 |6 641642_ |7 0 |9 45341 |a 359.28 |b 0 |c 113591 |d 2015-07-27 |e 1 |f DOSP |g 641/642 |h 499.00 |i OPA |l DOSP |m 1 |r 2024-07-29 |s 2022-01-12 |t 5 |w 2021-10-02 |y KN |